Министарство одбране Републике Србије
 
25.10.2016.

Министар одбране са амбасадором Бугарске



Министар одбране са амбасадором БугарскеМинистар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас амбасадора Бугарске Радка Влајкова са којим је разговарао о одбрамбеној и регионалној сарадњи.
 
На састанку је констатовано да стабилни односи Србије и Бугарске, уз задовољавајући политички дијалог, представљају подстицај развоју одбрамбене сарадње, која је нарочито интензивирана почетком мигрантске кризе, будући да се обе земље сусрећу са тим проблемом. Таква врста кризе свакако упућује на још ближу регионалну сарадњу свих актера који се суочавају са таласом миграција.
 
Мигрантска криза посебно је осетљиво питање за руководства балканских земаља, јер представља изазов са безбедносног али и финансијског аспекта, сагласили су се Ђорђевић и Влајков.
 
„Сусрети са министром одбране Бугарске Николајем Ненчевим на маргинама Самита НАТО у Варшави у јулу ове године, као и у Нишу у марту, били су прилика да у отвореном и конструктивном дијалогу размотримо могућности доприноса Србије и Бугарске решавању проблема мигрантске кризе”, рекао је министар одбране и додао да су директна комуникација и размена мишљења о битним питањима важни за решавање свих проблема.
 
Ђорђевић је упознао Влајкова са активностима Заједничких снага војске и полиције на заштити државне границе и другим приоритетима Министарства одбране у наредном периоду. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.10.2016
mp4 (11,41 MB)
Видео