Министарство одбране Републике Србије
 
24.10.2016.

Потврда добре сарадње у области одбране Србије и Словеније



У оквиру заједничке седнице влада Републике Србије и Републике Словеније, која се одржава данас у Београду, министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са министарком одбране Републике Словеније Андрејом Катич.
 
Министар Ђорђевић изразио је задовољство редовним сусретима са министарком Катич, који, као и одржавање заједничких седница влада, представљају један од начина за превазилажење актуелних проблема у условима комплексне безбедносне ситуације.
 
Министри су оценили да је сарадња у области одбране развијена и садржајна, у складу са свеукупним политичким односима и билатералном сарадњом две земље.
 
Ђорђевић и Катич истакли су значај даљег развоја војноекономске сарадње. Потврда тога је и данашњи састанак представника министарстава одбране, као и Одбрамбене индустрије Србије и  привредних друштава из Словеније која се баве производњом и прометом наоружања и војне опреме.
 
Министарка Катич истакла је неопходност интензивније сарадње у домену цивилне заштите и посебно нагласила значај формирања Балканских војно-медицинских снага, које треба да постану препознатљива и респективна снага региона.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА