Министарство одбране Републике Србије
 
20.10.2016.

Састанак министра одбране са амбасадорком Израела



Министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас нову амбасадорку Израела у Србији Алону Фишер Кам са којом је разговарао о сарадњи у области одбране.
 
Србија је поуздан и искрен пријатељ Израела и у потпуности  је посвећена унапређењу билатералне сарадње, рекао је Ђорђевић и додао да је Министарство одбране чврсто опредељено за суштинско унапређење сарадње у области одбране са Државом Израел, у свим сегментима од заједничког интереса.
 
Он је захвалио на позиву за посету Израелу, који је упутио израелски министар одбране Авигдор Либерман и рекао да се сусрети на министарском нивоу позитивно рефлектују на будући ниво и интензитет сарадње и отварају могућност за дефинисање стратешких смерница.
 
„Уверени смо да постоји велики потенцијал за сарадњу у области одбране и предлажемо да током министарске посете потпишемо Меморандум о сарадњи у области одбране. Веома смо заинтересовани за развијање сарадње обавештајних и безбедносних служби, као и интензивирање војноекономске и научнотехничке сарадње“, рекао је министар одбране.
 
Ђорђевић је још једном захвалио на принципијелној подршци Израела у одбрани принципа међународног права у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА