Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.10.2016.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorkom Izraela



Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je danas novu ambasadorku Izraela u Srbiji Alonu Fišer Kam sa kojom je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane.
 
Srbija je pouzdan i iskren prijatelj Izraela i u potpunosti  je posvećena unapređenju bilateralne saradnje, rekao je Đorđević i dodao da je Ministarstvo odbrane čvrsto opredeljeno za suštinsko unapređenje saradnje u oblasti odbrane sa Državom Izrael, u svim segmentima od zajedničkog interesa.
 
On je zahvalio na pozivu za posetu Izraelu, koji je uputio izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman i rekao da se susreti na ministarskom nivou pozitivno reflektuju na budući nivo i intenzitet saradnje i otvaraju mogućnost za definisanje strateških smernica.
 
„Uvereni smo da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti odbrane i predlažemo da tokom ministarske posete potpišemo Memorandum o saradnji u oblasti odbrane. Veoma smo zainteresovani za razvijanje saradnje obaveštajnih i bezbednosnih službi, kao i intenziviranje vojnoekonomske i naučnotehničke saradnje“, rekao je ministar odbrane.
 
Đorđević je još jednom zahvalio na principijelnoj podršci Izraela u odbrani principa međunarodnog prava u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
 
 
photoFOTOGALERIJA