Министарство одбране Републике Србије
 
19.10.2016.

Посета министра одбране 2. бригади Копнене војске





Министар одбране Зоран Ђорђевић, у пратњи заменика команданта Здружене оперативне команде генерал-мајора Славољуба Јанићијевића, помоћника команданта Копнене војске за операције пуковника Слободана Стопе и заступника команданта 2. бригаде КоВ пуковника Жељка Кузмановића, обишао је вечерас део јединица 2.бригаде КоВ.

Током посете 21. пешадијском батаљону 2. бригадe КоВ, у касарни Стефан Немања у Рашки, командант потпуковник Никола Грковић предстaвио је министру одбране и његовим сарадницима намену, задатке, организацијску структуру и постигнуте резлутате припадника јединице приликом учешћа на вежбама у земљи и иностранству и мултинационалним операцијама.

У касарни Рифат Бурџовић - Тршо у Новом Пазару, командант 28. механизованог батаљона мајор Александар Здравковић упознао је министра одбране са зоном одговорности своје јединице, размештајем и тежишним задацима за наредни период.

- Овде сам да се уверим како јединицe 2. бригаде КоВ реализују своје задатке, сагледам услове живота и рада, проблеме и изазове. Задовољан сам оним што сам видео, а у наредном периоду Министарсtво одбране ће заједно са Владом Србије предузети низ корака ради осавремењивања, опремања и попуне Војске Србије, као и побољшања стандарда припадника МО и ВС. Нови модел шестомесечног добровољног служења војног рока који ће бити примењен од децембра ове године биће основ да у професионану војну службу буде примљен значајан број војника, истакао је Ђорђевић након обиласка.



Приликом обиласка 51. Скијашког полигона „Копаоник“ начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић представио је министру одбране капацитете, али и проблеме у коришћењу тог полигона на којем се изводи обука и пружају угоститељско-туристичке услуге припадницима МО и ВС.

Сагледавајући тренутно стање и планиране мере које ће Министарство одбране предузети ради побољшања услова на полигону, министар одбране је најавио боље дане за 51. Скијашки полигон с циљем да, сем побољшања услова за извођење обуке припадника Војске Србије, попуњеност расположивих туристичких капацитета те установе буде стопроцентана.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.10.2016
mp4 (84,01 MB)
Обилазак