Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.10.2016.

Poseta ministra odbrane 2. brigadi Kopnene vojske





Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande general-majora Slavoljuba Janićijevića, pomoćnika komandanta Kopnene vojske za operacije pukovnika Slobodana Stope i zastupnika komandanta 2. brigade KoV pukovnika Željka Kuzmanovića, obišao je večeras deo jedinica 2.brigade KoV.

Tokom posete 21. pešadijskom bataljonu 2. brigade KoV, u kasarni Stefan Nemanja u Raški, komandant potpukovnik Nikola Grković predstavio je ministru odbrane i njegovim saradnicima namenu, zadatke, organizacijsku strukturu i postignute rezlutate pripadnika jedinice prilikom učešća na vežbama u zemlji i inostranstvu i multinacionalnim operacijama.

U kasarni Rifat Burdžović - Tršo u Novom Pazaru, komandant 28. mehanizovanog bataljona major Aleksandar Zdravković upoznao je ministra odbrane sa zonom odgovornosti svoje jedinice, razmeštajem i težišnim zadacima za naredni period.

- Ovde sam da se uverim kako jedinice 2. brigade KoV realizuju svoje zadatke, sagledam uslove života i rada, probleme i izazove. Zadovoljan sam onim što sam video, a u narednom periodu Ministarstvo odbrane će zajedno sa Vladom Srbije preduzeti niz koraka radi osavremenjivanja, opremanja i popune Vojske Srbije, kao i poboljšanja standarda pripadnika MO i VS. Novi model šestomesečnog dobrovoljnog služenja vojnog roka koji će biti primenjen od decembra ove godine biće osnov da u profesionanu vojnu službu bude primljen značajan broj vojnika, istakao je Đorđević nakon obilaska.



Prilikom obilaska 51. Skijaškog poligona „Kopaonik“ načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković predstavio je ministru odbrane kapacitete, ali i probleme u korišćenju tog poligona na kojem se izvodi obuka i pružaju ugostiteljsko-turističke usluge pripadnicima MO i VS.

Sagledavajući trenutno stanje i planirane mere koje će Ministarstvo odbrane preduzeti radi poboljšanja uslova na poligonu, ministar odbrane je najavio bolje dane za 51. Skijaški poligon s ciljem da, sem poboljšanja uslova za izvođenje obuke pripadnika Vojske Srbije, popunjenost raspoloživih turističkih kapaciteta te ustanove bude stoprocentana.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.10.2016
mp4 (84,01 MB)
Obilazak