Министарство одбране Републике Србије
 
19.10.2016.

Војска Србије на свечаности у Новом Саду



Припадници Министарства одбране и Војске Србије учествоваће на свечаности поводом обележавања Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, у суботу, 22. октобра, на Београдском кеју у Новом Саду, са почетком у 12 часова.
 
Више од 700 припадника Војске Србије учествоваће у статичком и динамичком приказу, где ће бити представљено и ново наоружање и војна опрема. У приказу дела оперативних способности учествоваће припадници Специјалне бригаде, Речне флотиле, РВ и ПВО, Гарде и других јединица Војске Србије.
 
На свечаности у суботу, у статичком делу, биће приказано 40 средстава, а 32 у моторизованом ешелону. У приказу ће учествовати и 20 пловних објеката Речне флотиле и 20 ваздухоплова РВ и ПВО Војске Србије.
 
У петак, 21. октобра, са почетком у 16 часова, биће изведен променадни дефиле Гарде, на потезу од Команде 1. бригаде КоВ (у Дунавској улици) до Трга слободе (код споменика Светозару Милетићу), након чега ће на Тргу бити изведен егзерцир Гарде и приказ борења припадника Специјалне бригаде.
 
У оквиру припрема, свакодневно до 22. октобра, у времену од 10 до 15 часова, на Дунаву од Жежељевог моста до моста Слободе, и Београдском кеју, припадници Војске Србије увежбаваће приказ, уз налете ваздухоплова РВ и ПВО и пловидбу бродова Речне флотиле.
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.10.2016
mp4 (30,31 MB)
Најавни спот