Министарство одбране Републике Србије
 
16.10.2016.

Састанак министра одбране и председника општине Прешево



PresevoМинистар одбране Зоран Ђорђевић у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и команданта 4. бригаде бригадног генерала Зорана Лубуре, састао се данас са председником општине Прешево Шћиприм Арифијем.

Током разговора у прешевској општини, министар Ђорђевић је изразио задовољство што је упознао новог председника општине и пожелео му успех у даљем раду. Он је том приликом подвукао да Влада Републике Србије жели да помогне општини Прешево и привуче нове инвеститоре, док ће Војска Србије у оквиру Треће мисије помоћи свим грађанима на простору југа Србије, без обзира на националну и верску припадност, као што је то увек и чинила.

-Тежак посао очекује општину Першево у наредном периоду – изјавио је министар Зоран Ђорђевић, поготово у делу успешног фискалног завршетка године, а у следећој години општина може да очекује помоћ В­ладе Републике Србије, о чему је и премијер недавно говорио. Министарство одбране ће помоћи грађанима Прешева и околних села изградњом и одржавањем путева, а желимо да и на друге начине олакшамо и побољшамо живот житељима града Прешева. Остало је да се види шта то може ВС да помогне, али је сигурно да смо вољни да помогнемо и да то буде наш допринос побољшању односа и развоју Пешева, јер је то врло битно за овај део Србије. Заједничким снагамо можемо много да учинимо, што ће се и показати у наредном периоду.

Председник општине Прешево Арифи захвалио се министру одбране на посети општини Прешево и нагласио да је то нови приступ, који ће омогућити партнерство у будућности.
-Разговарали смо о тренутној ситуацији у општини и сарадњи са Војском Србије. Мислим да и министар одбране и ја имамо исте погледе када говоримо о будућности и о начину како можемо да живимо заједно, што је посебно важно у ово време различитих криза. Ми сада у Прешеву имамо нову ситуацију за све грађане прешевске општине и Албанце и Србе који са нама овде живе, изјавио је том приликом Шћиприм Арифи.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.10.2016
mp4 (96,19 MB)
Изјава министра Ђорђевића
16.10.2016
mp4 (96,39 MB)
Изјава председника општине Прешево
16.10.2016
mp4 (29,04 MB)
Састанак