Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2016.

Sastanak ministra odbrane i predsednika opštine Preševo



PresevoMinistar odbrane Zoran Đorđević u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i komandanta 4. brigade brigadnog generala Zorana Lubure, sastao se danas sa predsednikom opštine Preševo Šćiprim Arifijem.

Tokom razgovora u preševskoj opštini, ministar Đorđević je izrazio zadovoljstvo što je upoznao novog predsednika opštine i poželeo mu uspeh u daljem radu. On je tom prilikom podvukao da Vlada Republike Srbije želi da pomogne opštini Preševo i privuče nove investitore, dok će Vojska Srbije u okviru Treće misije pomoći svim građanima na prostoru juga Srbije, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, kao što je to uvek i činila.

-Težak posao očekuje opštinu Perševo u narednom periodu – izjavio je ministar Zoran Đorđević, pogotovo u delu uspešnog fiskalnog završetka godine, a u sledećoj godini opština može da očekuje pomoć V­lade Republike Srbije, o čemu je i premijer nedavno govorio. Ministarstvo odbrane će pomoći građanima Preševa i okolnih sela izgradnjom i održavanjem puteva, a želimo da i na druge načine olakšamo i poboljšamo život žiteljima grada Preševa. Ostalo je da se vidi šta to može VS da pomogne, ali je sigurno da smo voljni da pomognemo i da to bude naš doprinos poboljšanju odnosa i razvoju Peševa, jer je to vrlo bitno za ovaj deo Srbije. Zajedničkim snagamo možemo mnogo da učinimo, što će se i pokazati u narednom periodu.

Predsednik opštine Preševo Arifi zahvalio se ministru odbrane na poseti opštini Preševo i naglasio da je to novi pristup, koji će omogućiti partnerstvo u budućnosti.
-Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u opštini i saradnji sa Vojskom Srbije. Mislim da i ministar odbrane i ja imamo iste poglede kada govorimo o budućnosti i o načinu kako možemo da živimo zajedno, što je posebno važno u ovo vreme različitih kriza. Mi sada u Preševu imamo novu situaciju za sve građane preševske opštine i Albance i Srbe koji sa nama ovde žive, izjavio je tom prilikom Šćiprim Arifi.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.10.2016
mp4 (96,19 MB)
Izjava ministra Đorđevića
16.10.2016
mp4 (96,39 MB)
Izjava predsednika opštine Preševo
16.10.2016
mp4 (29,04 MB)
Sastanak