Министарство одбране Републике Србије
 
15.10.2016.

Министар одбране и начелник Генералштаба обишли Заједничке снаге војске и полиције на Миратовачком пољу



Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишли су вечерас Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а ангажоване на обезбеђењу државне границе на Миратовачком пољу у близини Прешева.


Том приликом, генерал Диковић је истакао да задатак припадника Заједничких снага Војске Србије и МУП-а није ни мало лак ни једноставан, али да можемо бити задовољни радом и припадника Војске Србије и полицијских снага.

-У прилог томе говори и чињеница да смо више од 12 хиљада људи спречили да илегално пређу границу и неконтролисано уђу на простор Републике Србије. Остаје још доста тога да се уради и да се покуша побољшати, посебно имајући у виду да се приближава зимски период – нагласио је генерал Диковић додајући да се очекује повећан број миграната на државној граници Републике Србије и из Републике Бугарске и из Републике Македоније.

Према његовим речима, процене се врше на дневном нивоу и на основу тога се предлажу мере Министарству одбране, МУП-у и Влади Србије, а све у циљу заштите државне границе.

Министар одбране и начелник Генералштаба сложили су се у оцени да Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а ангажоване на обезбеђењу државне границе успешно и професиоинално извршавају све задатке уз адекватне припреме за предстојећи зимски период.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
15.10.2016
mp4 (65,49 MB)
Изјава генерала Диковића
15.10.2016
mp4 (29,89 MB)
Обилазак