Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.10.2016.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli Zajedničke snage vojske i policije na Miratovačkom polju



Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su večeras Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice na Miratovačkom polju u blizini Preševa.


Tom prilikom, general Diković je istakao da zadatak pripadnika Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP-a nije ni malo lak ni jednostavan, ali da možemo biti zadovoljni radom i pripadnika Vojske Srbije i policijskih snaga.

-U prilog tome govori i činjenica da smo više od 12 hiljada ljudi sprečili da ilegalno pređu granicu i nekontrolisano uđu na prostor Republike Srbije. Ostaje još dosta toga da se uradi i da se pokuša poboljšati, posebno imajući u vidu da se približava zimski period – naglasio je general Diković dodajući da se očekuje povećan broj migranata na državnoj granici Republike Srbije i iz Republike Bugarske i iz Republike Makedonije.

Prema njegovim rečima, procene se vrše na dnevnom nivou i na osnovu toga se predlažu mere Ministarstvu odbrane, MUP-u i Vladi Srbije, a sve u cilju zaštite državne granice.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba složili su se u oceni da Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice uspešno i profesioinalno izvršavaju sve zadatke uz adekvatne pripreme za predstojeći zimski period.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.10.2016
mp4 (65,49 MB)
Izjava generala Dikovića
15.10.2016
mp4 (29,89 MB)
Obilazak