Министарство одбране Републике Србије
 
14.10.2016.

Заједничка седница колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије



Министар одбране Зоран Ђорђевић рукводио је данас заједничком седницом колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије у нишкој касарни „Књаз Михаило“.

На седници је анализирана актуелна безбедносно-политичка ситуација у земљи и иностранству и разговарано је о новом концепту шестомесечног добровољног служења војног рока са оружјем. Разматране су припреме за учешће Војске Србије на свечаној прослави Дана ослобођења Новог Сада, где ће јавности бити приказан дефиле војних јединица и статички и динамички приказ дела способности Војске Србије.

- Приоритет система одбране у наредном периоду остаје опремање јединица Војске Србије. У том смислу, искористио сам ову прилику да обиђем што више јединица Војске Србије размештених овде у Нишу, да се упознам се стањем и потребама за унапређењем ефикасности у раду, нагласио је министар Ђорђевић.

Ђорђевић је додао да је задовољан реализацијом постављених циљеви у овој години али да увек треба бити свестан грешака, признати их, научити из њих и унапредити све што се може у систему одбране. 

Министар одбране Зоран Ђорђевић обишао је данас део јединица Мешовите артиљеријске бригаде Копнене војске и 250. ракетне бригаде за ПВД Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, размештених у касарни „Мија Станимировић“. У наставку посете, министар Ђођревић обишао је Чету за обуку водича паса, узгој и дресуру паса и Чету за обуку санитетске службе Команде за обуку у касарни „Књаз Михаило“ и војном комплексу „Шивара“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.10.2016
mp4 (38,81 MB)
Колегијум
14.10.2016
mp4 (78,25 MB)
Министар одбране у обиласку