Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.10.2016.

Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije



Ministar odbrane Zoran Đorđević rukvodio je danas zajedničkom sednicom kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije u niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“.

Na sednici je analizirana aktuelna bezbednosno-politička situacija u zemlji i inostranstvu i razgovarano je o novom konceptu šestomesečnog dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem. Razmatrane su pripreme za učešće Vojske Srbije na svečanoj proslavi Dana oslobođenja Novog Sada, gde će javnosti biti prikazan defile vojnih jedinica i statički i dinamički prikaz dela sposobnosti Vojske Srbije.

- Prioritet sistema odbrane u narednom periodu ostaje opremanje jedinica Vojske Srbije. U tom smislu, iskoristio sam ovu priliku da obiđem što više jedinica Vojske Srbije razmeštenih ovde u Nišu, da se upoznam se stanjem i potrebama za unapređenjem efikasnosti u radu, naglasio je ministar Đorđević.

Đorđević je dodao da je zadovoljan realizacijom postavljenih ciljevi u ovoj godini ali da uvek treba biti svestan grešaka, priznati ih, naučiti iz njih i unaprediti sve što se može u sistemu odbrane. 

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je danas deo jedinica Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske i 250. raketne brigade za PVD Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, razmeštenih u kasarni „Mija Stanimirović“. U nastavku posete, ministar Đođrević obišao je Četu za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru pasa i Četu za obuku sanitetske službe Komande za obuku u kasarni „Knjaz Mihailo“ i vojnom kompleksu „Šivara“.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.10.2016
mp4 (38,81 MB)
Kolegijum
14.10.2016
mp4 (78,25 MB)
Ministar odbrane u obilasku