Министарство одбране Републике Србије
 
21.09.2016.

Унапређење безбедности у Техничком ремонтном заводу Крагујевац



Унапређење безбедности у Техничком ремонтном заводу КрагујевацУ Техничком ремонтном заводу Крагујевац почели су радови на модернизацији система видео надзора, који ће омогућити безбеднији и ефикаснији рад у процесу демилитаризације и одржавања убојних средстава.

Радови на извођењу нове мреже инсталација и уградњи посебних камера које се одликују високим степеном отпорности на екстремне услове рада, вредни су укупно 235.841,00 америчких долара, а изводи их предузеће Elsat д.о.о. из Чачка. Очекује се да радови буду завршени до 15. новембра, чиме ће се значајно унапредити безбедност и квалитет рада у ТРЗ Крагујвац.

Унапређење безбедности и модернизација у Техничком ремонтном заводу Крагујевац део су ширег пројекта под називом „Програм за развој капацитета за управљање залихама конвенционалне муниције у Републици Србији“ (CASM) који заједнички реализују Министарство одбране Републике Србије, Програм Уједињених нација за развој (UNDP) и Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), уз подршку земаља донатора.

Поред побољшања инфраструктуре постројења за делаборацију у ТРЗ Крагујевац, пројекат CASM обухвата и делаборацију и уклањање вишкова специјалне муниције (пуњене белим фосфором, напалм прахом и осталим специјалним смешама). Програмом је предвиђен и развој инфраструктуре складишта муниције.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.09.2016
mp4 (68,26 MB)
Радови на модернизацији система видео надзора