Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.09.2016.

Unapređenje bezbednosti u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac



Unapređenje bezbednosti u Tehničkom remontnom zavodu KragujevacU Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac počeli su radovi na modernizaciji sistema video nadzora, koji će omogućiti bezbedniji i efikasniji rad u procesu demilitarizacije i održavanja ubojnih sredstava.

Radovi na izvođenju nove mreže instalacija i ugradnji posebnih kamera koje se odlikuju visokim stepenom otpornosti na ekstremne uslove rada, vredni su ukupno 235.841,00 američkih dolara, a izvodi ih preduzeće Elsat d.o.o. iz Čačka. Očekuje se da radovi budu završeni do 15. novembra, čime će se značajno unaprediti bezbednost i kvalitet rada u TRZ Kragujvac.

Unapređenje bezbednosti i modernizacija u Tehničkom remontnom zavodu Kragujevac deo su šireg projekta pod nazivom „Program za razvoj kapaciteta za upravljanje zalihama konvencionalne municije u Republici Srbiji“ (CASM) koji zajednički realizuju Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), uz podršku zemalja donatora.

Pored poboljšanja infrastrukture postrojenja za delaboraciju u TRZ Kragujevac, projekat CASM obuhvata i delaboraciju i uklanjanje viškova specijalne municije (punjene belim fosforom, napalm prahom i ostalim specijalnim smešama). Programom je predviđen i razvoj infrastrukture skladišta municije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
21.09.2016
mp4 (68,26 MB)
Radovi na modernizaciji sistema video nadzora