Министарство одбране Републике Србије
 
19.09.2016.

Министар Ђорђевић обишао Заједничке снаге војске и полиције



Министар Ђорђевић обишао Заједничке снаге војске и полицијеМинистар одбране Зоран Ђорђевић, обишао је синоћ припаднике Заједничких снага војске и полиције у Сектору А, који обезбеђују део границе Републике Србије према Републици Македонији.
 
О ангажовању снага и тренутној ситуацији у зони одговорности министра одбране је информисао пуковник Владета Балтић који је рекао да су својим активностима, снаге Војске Србије и Министарства унутрашњих послова успеле да открију више од 7.500 илегалних миграната и ухвате готово 50 кријумчара.
 
- Задовољство је видети да војни и полицијски системи одлично функционишу заједно, усмерени ка истом циљу. Управо ово ангажовање показује да, када наша држава има проблем, има и своју војску и полицију које тај проблем могу да реше, истакао је министар Ђорђевић.
 
Министар Ђорђевић обишао Заједничке снаге војске и полицијеУ наставку посете Сектору А, министар одбране обишао је положаје војске и полиције у Цакановцу код Прешева и распоређене снаге у Миратовачком пољу. где се уверио да припадници војске и полиције ефикасно извршавају задатке осматрања и откривања покушаја илегалних прелазака државне границе. Министар Ђорђевић је сагледао методе и начине обезбеђења границе према Републици Македонији, у виду патрола, контролних пунктова и заседа.
 
- Импресивно је видети да су војници и полицајци и овде ка Македонији, а и према Бугарској, својим активностима практично затворили границу и онемогућили пролазак илегалним мигрантима – рекао је Ђорђевић.
 
Он је додао да су војска и полиција спремни за евентуални већи притисак миграната из Бугарске и Македоније и да резултати које ова два система постижу приморавају илегалне мигранте да проналазе нове руте до својих крајњих одредишта.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.09.2016
mp4 (63,52 MB)
Обилазак
19.09.2016
mp4 (22,12 MB)
Изјава министра