Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.06.2017.

Primopredaja dužnosti u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja




U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba dužnost od ministra Zorana Đorđevića, koji je preuzeo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Potpisivanju Zapisnika o primopredaji dužnosti prisustvovali su članovi Kolegijuma dosadašnjeg ministra odbrane i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U svom obraćanju ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da nema veće časti nego biti sa najboljima i najhrabrijima i brinuti o sigurnosti i bezbednosti svakog građanina Srbije.

- Politika Ministarstva odbrane će se voditi onako kako je započeo sadašnji predsednik Republike Aleksandar Vučić, kada je bio ministar odbrane, a to je politika oslanjanja na sopstvene snage, vođenja računa o sebi, interesima Srbije, to je politika vojnog nesvrstavanja koja će na prvom mestu voditi računa da se naš Ustav i zakon poštuje i čuva teritorijalna celovitost i integritet naše zemlje, kako su to radile generacije pre nas - rekao je ministar Vulin i dodao da ćemo zajedno raditi na podizanju materijalnog položaja pripadnika i poboljšavanju tehničke opremljenosti Vojske i njene borbene gotovosti.

 On je dodao da će prioritet biti očuvanje  bezbednosti i sigurnosti naše Srbije i svakog građanina u njoj.

- Beskrajno sam ponosan na prilici da sa vama služim najvećem idealu, slobodnoj Srbiji, rekao je ministar odbrane, koji je svoje izlaganje završio rečima živela Srbija!

Nešto kasnije, ministri su potpisali Zapisnik o primopredaji dužnosti i u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čijem će čelu u narednom periodu biti ministar Zoran Đorđević, koji je u svom prvom obraćanju na novoj dužnosti zahvalio ministru Vulinu na iskustvima koja mu je preneo i dodao da će nastaviti na onom mestu na kom je bivši ministar stao, radi dobrobiti svih građana.

- Radiću naporno, sa svim ljudima zaposlenim u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, daćemo sve od sebe i dosledno pratiti politiku Vlade iza koje stoji Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, rekao je Đorđević i dodao da je cilj da svi građani, penzioneri i socijalno ugroženi, u kratkom roku osete boljitak, kako bi naša Srbija jednog dana bila napredna i bogata zemlja.