Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.06.2014.

Donacija obrenovačkom Domu zdravlja



Donacija obrenovačkom Domu zdravljaMinistar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas s minstrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem Dom zdravlja u Obrenovcu i uručio ultrazvučni aparat, mobilni monitor i dve reparirane stomatološke stolice kao deo donacije Vojske Srbije i njenih prijatelja Obrenovčanima.

- Vojska Srbije je, posle svih ovih dana tokom kojih su njeni pripadnici intenzivno radili na raščišćavanju obrenovačkih ulica od građevinskog šuta, fekalnih voda i drugog đubreta preostalih posle poplava, uspela da s prijateljima obezbedi donaciju kojom su nabavljeni aparati i stomatološke stolice za efikasniji i kvalitetniji rad Doma zdravlja. Mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da pomažemo Obrenovčanima tako što će deo snaga Vojske Srbije ostati u tom gradu još sedam dana, a nastavićemo i sa donacijama, rekao je ministar Gašić najavivši da će uskoro, u saradnji sa Pertinijem, Vojska donirati igračke za najmlađe žitelje grada.

-Pripadnici Vojske Srbije će u narednom periodu u Obrenovcu biti angažovani na raščišćavanju srušenih kuća i stvaranju uslova za izgradnju novih čime Vojska prelazi na novi dodatni zadatak, najavio je ministar Gašić.

Donacija obrenovačkom Domu zdravljaMinistar zdravlja Zlatibor Lončar je, tom prilikom, istakao da donirani aparati i dva sanitetska vozila koje je obezbedio premijer Vučić, predstavljaju značajnu pomoć za efikasniji rad zdravstvenog sistema u Obrenovcu.

Zahvaljujući ministru odbrane na donaciji, predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da je u gradu poboljšana zdravstvena situacija i povećana efikasnost pružanja usluga u zdravstvenom sistemu opštine.

Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je ranije danas u Obrenovcu sednici Kriznog štaba na kojoj je odlučeno da u tom gradu, posle povlačenja većeg dela jedinica Vojske Srbije ostane određeni broj pripadnika ABHO jedinica, cisterne s pijaćom vodom i rentgen kao pomoć Obrenovčanima i posle ukidanja vanredne situacije.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Министар Гашић о донацији | FLV
О нормализацији живота у граду | FLV
О повратку становништва | FLV
Oбилазак | FLV