Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.03.2014.

Potpisan sporazum između Fonda SOVO i Apoteke



U Domu Vojske Srbije danas je, u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Zorana Đorđevića i članova kolegijuma ministra odbrane, potpisan ugovor između Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika i apotekarske ustanove Apoteka "Beograd“. Ugovor kojim je nastavljena bogata saradnja Ministarstva odbrane i beogradske apotekarske ustanove potpisali su direktor Fonda za SOVO Vlada Antonijević i v.d. direktora Apoteke "Beograd“ Jasminka Bjeletić.

- Potpisivanje ugovora sa Apotekom "Beograd" je rezultat višemesečnog kontinuiranog rada Ministarstva odbrane i Fonda SOVO na širenju mreže apoteka u kojima se mogu realizovati overeni recepti vojnih osiguranika, rekao je direktor Fonda SOVO Vlada Antonijević. - Vojnim osiguranicima se time pruža mogućnost da lek, ili drugo medicinsko potrošno sredstvo, koje ne mogu dobiti u vojnim apotekama, uz overeni recept dobiju u nekoj od mnogobrojnih apoteka Apoteke "Beograd“. Ceo proces započeli smo 15. novembra 2013. godine kada smo na sajtu SOVO objavili javni poziv za sklapanje ugovora o saradnji svim zainteresovanim apotekama. Do sada je potpisano 40 ugovora, a poziv je otvoren i traje do 31. marta. Obnavljanjem starih i sklapanjem novih ugovora s apotekama i apotekarskim ustanovama na teritoriji republike Srbije omogućili smo poboljašanje kvaliteta zdravstveno-farmaceutskih usluga i unapređelje nivoa zdravstvene zaštite za više od 130 hiljada vojnih osiuranika. Za nas je potpisivanje ugovora sa Apotekom "Beograd“ posebno značajno jer ta apotekarska ustanova izuzetno dobro pokriva sve gradske i prigradske opštine Grada Beograda, pa s pravom očekujemo značajno poboljšanje zdravstvene i farmaceutske zaštite vojnih osiguranika na tom području, rekao je Vlada Antonijević.

V.d. direktora Apoteke "Beograd“ Jasminka Bjeletić je istakla da se Ugovorom o izdavanju lekova vojnim osiguranicima na overene recepte omogućava potpuna dostupnost svih lekova osiguranicima SOVO u 124 apoteke na užem i širem području Beograda.

- Potpisivanjem ovog ugovora obnovili smo bogatu saradnju s Ministarstvom odbrane u pružanju farmaceutske zaštite vojnim osiguranicima. Sa oko 480 diplomiranih farmaceuta i specijalista farmaceutskih specijalnosti, zaposlenih u 124 apoteke, Apoteka "Beograd“ čini mnogo na poboljšanju primarne zdravstvene zaštite svojih korisnika, kojima pruža svu farmaceutsku zaštitu. Među njima je veliki broj vojnih osiguranika, odnosno članova Fonda SOVO s kojim imamo višegodišnju dobru saradnju, rekla je između ostalog Jasminka Bjeletić.

Ističući zadovoljstvo zbog dugogodišnje kvalitetne saradnje Ministarstva odbrane i apotekarske ustanove Apoteka "Beograd“ na podizanju nivoa farmaceutskih usluga vojnim osiguranicima, predsednik Upravnog odbora Fonda SOVO general u penziji Veljko Todorović je rekao da Beogradu gravitira veliki broj vojnih osiguranika, što od vojnog zdravstva i Fonda SOVO iziskuje i posebne napore u njihovom zdravstvenom i farmaceutskom zbrinjavanju.

Predstavnik udruženja vojnih penzionera Srbije pukovnik u penziji Časlav Antić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora kojim će biti olakšan život oko 20.000 vojnih osiguranika u Beogradu.


photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Обраћање директора Фонда СОВО | FLV
Обраћање директорке Апотекарске установе Београд | FLV
Потписивање споразума | FLV