Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.01.2014.

Godišnje nagrade Medija centra



Medija centar „Odbrana“ organizovao je izbor najuspešnijeg novinara i saradnika magazina „Odbrana“, sastanak žirija za dodelu Novinarske nagrade „Ivan Marković“ i sastanak žirija za izbor najboljeg sportiste i sportske ekipe u tradicionalnoj akciji.

Žiri za dodelu Novinarske nagrade „Ivan Marković“ odlučio je, posle pregleda prispelih radova i ocenjivanja, da nagradu za 2013. godinu dodeli novinarki Biljani Kuzmanović iz Televizije „Lav“ Užice, za TV prilog „Žene u mirovnim misijama“, snimljen u bazi „Jug“.

Na glasanju za najuspešnijeg novinara redakcije „Odbrane“ u 2013. godini, u kome su učestvovali svi članovi Redakcije, najviše glasova dobila je novinarka Sanja Anđelković.

Po izboru kolegijuma direktora MC „Odbrana“ najuspešniji saradnik „Odbrane“ u prošloj godini je Dušan Atlagić, fotoreporter.

Prema odluci žirija najuspešniji sportista Vojske Srbije u 2013. godini je kapetan Blažo Maksimović, pripadnik 204. vazduhoplovne brigade Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, a najbolja sportistkinja je razvodnik Ivana Stojanović iz 4. brigade Kopnene vojske. Kapetan Blažo Maksimović, pilot helikoltera, izdvojio se među ostalim kandidatima činjenicom da je višestruki državni i vojni prvak u orijentiringu u više disciplina. Razvodnik Ivana Stojanović, pripadnica 41. pešadijskog bataljona 4. brigade, prošle godine kao najvredniji rezultat ubeležila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u šotokan karateu.

Nagrada za najbolju sportsku ekipu nije dodeljena jer prema kriterijumima definisanim u Pravilniku Delegacije Srbije pri ~CISM ~nije bilo rezultata koji zavređuju to priznanje.

Nagrade će biti uručene na svečanosti povodom Dana Medija centra „Odbrana“ – 24. januara u Domu Vojske u Beogradu.

Žiri za dodelu Novinarske nagrade „Ivan Marković“ radio je u sastavu dr Boban Tomić, profesor Fakulteta za medije i komunikacije (predsednik), Davor Lukač, urednik Agencije „FoNet“, Ratko Femić, novinar nedeljnika „Novi magazin“, Dušan Knežević, nekadašnji zamenik glavnog i odgovornog urednika lista „Vojska“ i major Jovan Krivokapić, predstavnik Uprave za odnose sa javnošću.

U žiriju za dodelu sportskih nagrada bili su pukovnik Dragan Đini, šef Delegacije Srbije pri ~CISM~ (predsednik), pukovnik Zoran Šćekić, Kabinet ministra odbrane, pukovnik Slađan Ristić, načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane, potpukovnik Danilo Simonović, Uprava za obuku i doktrinu (J-7) GŠ VS, razvodnik Mariana Čegar Lukić, sportski vod Vojne akademije, Dragan Šešum, Sportski savez Srbije i poručnik Aleksandar Petrović, Medija centar „Odbrana“.