Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.07.2013.

Pomoćnik ministra Jovanović na sastanku u sedištu OEBS u Beču



Pomoćnik ministra za politiku odbrane, Miroslav Jovanović predvodio je delegaciju Republike Srbije na Godišnjem sastanku o primeni Kodeksa postupanja u vojno-političkim aspektima bezbednosti OEBS.

Sastanak je održan u sedištu OEBS u Beču, a učestvovalo je više od 150 predstavnika država članica Organizacije, akademske zajednice i nevladinog sektora. Rasprava o Kodeksu postupanja u vojno-političkim aspektima bezbednosti OEBS odnosila se na mogući doprinos OEBS u procesu pregovaranja nove, sveobuhvatne, nedeljive i kooperativne bezbednosne zajednice na evroatlanskom i evroazijskom prostoru.

Pomoćnik ministra odbrane održao je izlaganje u okviru 2. radne sesije „Iskustva Republike Srbije u primeni Kodeksa postupanja u vojno-političkim aspektima bezbednosti“.

Na marginama skupa, pomoćnik ministra odbrane Jovanović susreo se sa direktorom Centra za sprečavanje sukoba Adamom Kobierackim i drugim zvaničnicima OEBS i predstavnicima država učesnica. Tokom razgovora istaknuta je saradnja Republike Srbije i OEBS u vojno političkoj dimenziji bezbednosti, dostignuća reforme sistema odbrane i mogućnosti za unapređenje saradnje u funkciji budućeg predsedavanja Republike Srbije Organizacijom u 2015. godini.