Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.06.2012.

Završen međunarodni kurs o ubojnim sredstvima



U Tehničko remontnom zavodu „Kragujevac“ danas je dodelom sertifikata učesnicima završen dvonedeljni međunarodni kurs „Bezbednost u radu sa ubojnim sredstvima, skladištenje, čuvanje i uništavanje ubojnih sredstava“.

Predstavnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane pukovnik Veselin Raičević svečano je uručio sertifikate polaznicima kursa koji je organizovan u saradnji Ministarstva odbrane Republike Srbije i Međunarodnog fonda ITF iz Slovenije, a uz pomoć Vlade SAD.

- Kurs je bio prilika da se teorija i praksa spoje na terenu, da se učesnici upoznaju sa linijom proizvodnje i održavanja ubojnih sredstava, ali i sa načinom praćenja stanja baruta u Zavodu, istakao je pukovnik Raičević naglašavajući da je ključna poruka kursa bezbednost – u uskladištenju, upotrebi, kao i uništavanju ubojnih sredstava, a ovakav tip usavršavanja ima za cilj povećanje bezbednosti. Ocenjujući kurs kao uspešan, on je istakao da je bezbednost zajednički problem koji se mora tako i rešavati.

Slušaoci kursa, pripadnici Vojske Srbije i pripadnici oružanih snaga BiH, Crne Gore i Hrvatske, takođe su izneli pozitivne impresije o dvonedeljnom usavršavanju, kako o stečenim iskustvima, tako i o Zavodu kao domaćinu.

Tokom današnjeg, završnog dana, uz analizu kursa, polaznicima je prikazana i završna pokazna vežba.