Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.10.2019.

Sastanak državnog sekretara Živkovića sa francuskom senatorkom Konve-Mura




Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se sa potpredsednicom Senata Republike Francuske zaduženom za dijasporu i članom stalnog odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Elen Konve-Mura.

Kako je naglašeno tokom sastanka, poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji i susret sa predsednikom Republike Srbije i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem, u godini kada obeležavamo 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, još više je učvrstila prijateljstvo srpskog i francuskog naroda.

Republika Srbija, istakao je državni sekretar Živković, u potpunosti je posvećena vojnoj neutralnosti, u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine Republike Srbije.

Državni sekretar Živković naglasio je da će Ministarstvo odbrane nastaviti da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano raditi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima.

Saradnja u oblasti odbrane između Srbije i Francuske, zaključeno je na kraju današnjeg sastanka, razvijena je uz mogućnosti za njeno dalje unapređenje.