Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.09.2019.

Primopredaja dužnosti načelnika Uprave za odnose sa javnošću




U Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane danas je izvršena primopredaja dužnosti načelnika Uprave - kapetan bojnog broda Petar Bošković predao je dužnost pukovniku Mihailu Zogoviću.

Obraćajući se prilikom predaje dužnosti, kapetan bojnog broda Petar Bošković je rekao da je Uprava za odnose sa javnošću poznata i poštovana kao dobar primer funkcionisanja službe za saradnju sa medijima. Podsetio je da je  svojevremeno Uprava pre svih drugih državnih institucija izašla na društvene mreže, obraćajući se mlađoj populaciji i približavajući im vrednosti i prednosti vojnog poziva. Ta, kao i mnoge druge inovacije, primeri su primene savremene tehnologije u oblasti odnosa sa javnošću, poručio je  Bošković i poželeo dalji uspešan rad Upravi i pukovniku Zogoviću.

Primajući dužnost načelnika Uprave za odnose sa javnošću, pukovnik Zogović zahvalio je kapetanu bojnog broda Petru Boškoviću na saradnji i istakao da je nova dužnost za njega posebna čast, ali i odgovornost i novi izazov.

- Nastavićemo da radimo na izgradnji i razvoju sposobnosti Uprave za odnose sa javnošću, da proaktivno, brzo i tačno obaveštavamo javnost o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, nastojeći da građanima objektivno predstavimo trud, spremnost i sposobnosti srpskog vojnika i Vojske Srbije. Posebno važan segment rada Uprave koji ćemo dalje razvijati jeste komunikacija sa svim medijima u Srbiji i našim ciljnim grupama  – rekao je pukovnik Zogović i dodao da će na polju izdavačke i kulturne delatnosti Uprava svoje potencijale usmeriti ka afirmaciji proverenih kulturnih vrednosti i slavne vojničke tradicije na kojima je utemeljena Vojska Srbije.

Pukovnik dr Mihailo Zogović rođen je 1976. godine. Završio je Vojnu gimnaziju sa odličnim uspehom i diplomirao na Vojnotehničkoj akademiji u Beogradu 1999. godine sa odličnim uspehom. Tokom oficirske karijere obavljao je dužnosti u Specijalnoj jedinici, u Vojnoj akademiji kao nastavnik i načelnik kadetskih klasa, potom u Fondu za socijalno osiguranje vojnih osiguranika. Od 2010. godine je u Upravi za odnose sa javnošću, gde je od 2014. na dužnosti načelnika Odeljenja za medije ujedno zamenik načelnika Uprave. Pukovnik Zogović magistrirao je 2008, doktorirao 2012, a 2015. godine izabran je za docenta na Vojnoj akademiji. Član je Evropskog udruženja vojnih novinara. Oženjen je i ima dvoje dece.