Министарство одбране Републике Србије
 
27.09.2019.

Примопредаја дужности начелника Управе за односе са јавношћу




У Управи за односе са јавношћу Министарства одбране данас је извршена примопредаја дужности начелника Управе - капетан бојног брода Петар Бошковић предао је дужност пуковнику Михаилу Зоговићу.

Обраћајући се приликом предаје дужности, капетан бојног брода Петар Бошковић је рекао да је Управа за односе са јавношћу позната и поштована као добар пример функционисања службе за сарадњу са медијима. Подсетио је да је  својевремено Управа пре свих других државних институција изашла на друштвене мреже, обраћајући се млађој популацији и приближавајући им вредности и предности војног позива. Та, као и многе друге иновације, примери су примене савремене технологије у области односа са јавношћу, поручио је  Бошковић и пожелео даљи успешан рад Управи и пуковнику Зоговићу.

Примајући дужност начелника Управе за односе са јавношћу, пуковник Зоговић захвалио је капетану бојног брода Петру Бошковићу на сарадњи и истакао да је нова дужност за њега посебна част, али и одговорност и нови изазов.

- Наставићемо да радимо на изградњи и развоју способности Управе за односе са јавношћу, да проактивно, брзо и тачно обавештавамо јавност о активностима Министарства одбране и Војске Србије, настојећи да грађанима објективно представимо труд, спремност и способности српског војника и Војске Србије. Посебно важан сегмент рада Управе који ћемо даље развијати јесте комуникација са свим медијима у Србији и нашим циљним групама  – рекао је пуковник Зоговић и додао да ће на пољу издавачке и културне делатности Управа своје потенцијале усмерити ка афирмацији проверених културних вредности и славне војничке традиције на којима је утемељена Војска Србије.

Пуковник др Михаило Зоговић рођен је 1976. године. Завршио је Војну гимназију са одличним успехом и дипломирао на Војнотехничкој академији у Београду 1999. године са одличним успехом. Током официрске каријере обављао је дужности у Специјалној јединици, у Војној академији као наставник и начелник кадетских класа, потом у Фонду за социјално осигурање војних осигураника. Од 2010. године је у Управи за односе са јавношћу, где је од 2014. на дужности начелника Одељења за медије уједно заменик начелника Управе. Пуковник Зоговић магистрирао је 2008, докторирао 2012, а 2015. године изабран је за доцента на Војној академији. Члан је Европског удружења војних новинара. Ожењен је и има двоје деце.