Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.05.2018.

Saopštenje





Povodom novog saopštenja Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića Ministarstvo odbrane konstatuje da, na žalost, Poverenik ne može da prestane da komunicira sa Ministarstvom putem medija i ne može da se uzdrži od političkih ocena.
 
Mediji i društvene mreže nisu način da Poverenik komunicira sa državnim organom kakav je Ministarstvo odbrane, ali mediji i društvene mreže jesu način da se Poverenik obračunava sa onima koje doživljava kao svoje političke protivnike. Žao nam je što Poverenik ne može da razume da njegova trenutna pozicija nije priprema za političku karijeru kao što su je koristili neki drugi poverenici. Žao nam je što Poverenik nije imao želje da dođe u Ministarstvo odbrane i razgovara sa nama, to bi bilo mnogo bolje od tvitera i saopštenja.
 
I dalje je nejasno zašto nam je zabranio ono što ne radimo i što ne možemo da radimo bez odluke suda i tužilaštva. Ministarstvo odbrane stoji na raspolaganju Povereniku za sve dodatne informacije koje možemo da mu dostavimo budući da mu iz zakonom utvrđenih razloga nije produžen bezbednosni sertifikat.