Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.12.2013.

Ansambl „Stanislav Binički“ u Sloveniji i Italiji



Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i najpoznatiji slovenački izvođač Robert Pešut, poznatiji kao Manjifiko, nalaze se na turneji u Sloveniji i Italiji u okviru koje promovišu muziku iz filma „Montevideo, Bog te video“. Prvi koncert održali su juče u Celju, u prepunoj dvorani Celjskog doma, kome je prisustvovao i načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Petar Bošković.

Umetnički ansambl nastupio je pod dirigentskom palicom majora Igora Mitrovića, a na repertoaru koncerta našla se muzika sa Manjifikovog novog albuma, na kome se nalaze i pesme iz jednog od najgledanijih filmova srpske kinematografije u poslednje dve decenije. Uz više od 20 kompozicija kao što su „Bum bum“, „Ubiću te“, „Pukni zoro“, „Zum zum kolo“, „Pinja kolada“, „Srpska posla“, „I think“ i „Halo gospodična“ publika je neumorno aplaudirala i uživala tokom celog koncerta. Odličnoj atmosferi doprinelo je i zajedničko pevanje publike i izvođača, a najglasniji su bili uz „Silviju“, „Samo malo“ i „In ko enkrat bom umrl“. Posle poziva na bis, „Binički“ i Manjifiko izveli su još tri pesme.

Ovo je već treći put da Ansambl „Binički“ i Manjifiko predstavljaju muziku iz popularnog filma pred slovenačkom publikom. Prošle godine, oni su učestvovali na letnjem festivalu Lent u Mariboru, a u novembru 2013. godine održali su tri koncerta u Ljubljani i Murskoj Soboti. Dobre i uspešne koncerte članovima Ansambla poželeo je i ministar odbrane Nebojša Rodić.

U naredna tri dana, u filmskoj muzici „Biničkog“ i Manjifika uživaće publika u Novoj Gorici, Novom Mestu i Trstu u Italiji.