Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
17.09.2013.

Ministar odbrane u poseti Generalštabu Vojske Srbije



Ministar odbrane Nebojša Rodić posetio je danas Generalštab Vojske Srbije, što je njegova prva zvanična poseta toj instituciji od kada je preuzeo dužnost.  Dočekao ga je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma.

General Diković upoznao je ministra Rodića sa stanjem u Vojsci Srbije i najvažnijim aktivnostima koje se odvijaju u jedinicama i komandama. Ministar je najodgovornijim starešinama Vojske predočio viziju svog rada tokom predstojećeg mandata i ukazao na strateške korake koji predstoje.


„Čekaju nas ozbiljni i veliki zadaci. Plan razvoja oružanih snaga moraće da bude koncipiran tako da budemo efikasni i realni, da u projektovanju političkog opredeljenja razvoja Vojske Srbije dobijemo i veću podršku Vlade i Skupštine Republike Srbije. Učinićemo apsolutno sve da uobličimo svoju predvidivu budućnost, da ta budućnost bude tako pozicionirana i predstavljena da Vojska Srbije i ubuduće bude neotklonjiv i respektabilan faktor za svakoga ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu, one tekovine koje se na ovom prostoru vekovima čuvaju i neguju“ – rekao je ministar Rodić.

Ministru odbrane tokom posete Generalštabu predstavljen je i rad  Centra za obuku putem simulacija.

Novi član Vlade Republike Srbije nadležan za resor odbrane rekao je na kraju da su utisci koje sa sobom nosi iz Generalštaba – impresivni.