Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
28.03.2012.

Priznanje damama iz ansambla „Stanislav Binički“



Dame iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ ovogodišnje su dobitnice priznanja „Kreativna dama 2011“ koje dodeljuje Klub privrednih novinara. Nagradu dobijaju žene koje su u biznisu iskazale kreativnost i od kreativnosti napravile biznis.

Plaketu damama uručile su Merima Njegomir, dobitnica prošlogodišnjeg priznanja, i Biljana Popović, jedina žena u Srbiji koja se bavi izradom violina.

Manifestacija „Biznis dame Srbije“ održana je treću godinu zaredom pod pokroviteljstvom predsednice Skupštine Srbije dr Slavice Đukić Dejanović.

- Zadovoljstvo je što su nas danas okupili hrabrost i inspiracija žena. Hrabrost, zato što rad i kreativnost nisu raspoređeni na muški i ženski pol, i najhrabrije su to pokazale svojim delima. Inspiracija, zato što nagrađene dame jesu model za sve žene Srbije da u njima leži potreban resurs za bolje sutra u našoj državi, rekla je predsednica Skupštine.

Članice umetničkog ansambla zahvalile su na nagradi uz uverenje da će podršku za svoj rad dobijati i u budućnosti.

Dame iz ansambla „Stanislav Binički“, zajedno sa kolegama muzičarima, godinama su predane stvaranju, izvođenju i očuvanju inspirativnih melodija koje putem njihovih instrumenata postaju magija. U sastav orkestra, koji ima tradiciju dužu od veka, 1947. godine primljena je prva žena. Danas ih u ansamblu ima devet a to su Gorana Omčikus, Tatjana Šućin, Mirjana Vukadinović, Biljana Petrović, Dragana Miletić, Ivana Sremac Stojanović, Nataša Milošević, Jelena Radujković i Sanja Radić.

Na svečanosti održanoj u Domu Narodne Skupštine, one su izvele numeru „Tango“ iz filma „Miris žene“.

Nagradu “Kreativna dama 2011” dobile su i Gorica Popović, glumica, producentkinja i rediteljka, Vesna Dedić, novinarka, Aleksandra Savić, PR Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, Snežana Divac, predsednica humanitarne organizacije „Divac“ i Maja Miloš, režiserka.
Zlatnu plaketu za “Biznis damu 2011. godine” dobila je Indira Petrović, direktorka fabrike „Tetra Pak“ iz Gornjeg Milanovca.

Na svečanosti su uručene i plakete ”Biznis dama 2011” Mileni Anđić (Rič d.o.o. Prokuplje), Jasmini Radivojević (A.M.R. d.o.o. Paraćin), Biljani Jovanović (Luna d.o.o), prof. dr Milici Lazović (Institut za rehabilitaciju Beograd) i Ružici Đurđević (Intermehanika Smederevo).