Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
06.02.2012.

Kadeti čiste sneg u krugu Kliničkog centra Srbije i zemunske Gradske bolnice



U Kliničkom centru Srbije i Gradskoj bolnici u Zemunu kadeti Vojne akademije, raspoređeni na nekoliko najkritičnijih mesta, danas udarnički čiste saobraćajnice, omogućavajući vozilima hitne pomoći da nesmetano stignu do lekara.

Vredne kadete Vojne akademije, angažovane na čišćenju snegom pokrivenih staza između klinika, pohvalio je direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Đorđe Bajec, koji je podvukao činjenicu da Vojska Srbije uvek pomaže narodu.

- Ova vanredna situacija traži maksimalno angažovanje svih nas. Naše kapacitete smo iskoristili, a pošto je Klinički centra ustanova od nacionalnog značaja, prirodno je što smo se za pomoć obratili upravo vojsci koja je uvek uz narod. Da bi naše klinike i bolničke zgrade mogle da prihvate sve naše pacijente, potrebno je da saobraćajnice između njih budu očišćene, da ulazi budu pristupačni i slobodni. Da bismo to obezbedili u pomoć su nam pristigli kadeti Vojne akademije, koje smo rasporedili na najugroženijim tačkama. Koristim priliku da zahvalim Ministarstvu odbrane koje je veoma brzo reagovalo na naš apel za pomoć i tako još jednom potvrdilo da je naša vojska u teškoj situaciji uvek uz svoj narod - naglasio je prof. dr Bajec.

Komandant Kadetske brigade pukovnik Saša Almažan ističe da je deo Kadetske brigade angažovan na raščišćavanju snega tamo gde je najkritičnije.

- Trenutno je u krugu Kliničkog centra i zemunske Gradske bolnice
angažovano 250 kadeta, od kojih je 200 u Kliničkom centru. Kadeti Vojne akademije su izuzetno motivisani da pomognu svojim sugrađanima u ovoj teškoj situaciji, iako je sada sredina ispitnog roka. Svoje redovne obaveze, kadeti i kadetkinje nastaviće već narednih dana – izjavio je pukovnik Almažan.