Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
Tekst
24.05.2018.

Ministar Vulin i general Diković na vežbi „Balkanski odgovor 2018“




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovaće sutra, 25. maja u 11 časova, izvođenju multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
 
Akcija spasavanja u urbanoj sredini u uslovima nuklearno-radiološko-hemijsko-biološke kontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništenje i akcidentima tema je ovogodišnje vežbe.
 
U vežbi učestvuje 370 pripadnika oružanih snaga Srbije, Austrije, Belorusije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore i Španije, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Crvenog krsta Srbije, Opšte bolnice Kruševca i Doma zravlja Kruševca. U svojstvu posmatrača vežbi prisustvuju predstavnici Belorusije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Italije, Crne Gore, Španije i SAD. Organizator vežbe, koja se održava od 20. do 26. maja, je Komanda za obuku Vojske Srbije.
 
Molimo zainteresovane predstavnike medija da zahteve za akreditaciju pošalju najkasnije danas 24. maja do 20 časova na mejl adresu kzo@vs.rs.
 
Za predstavnike medija obezbeđen je autobuski prevoz iz kasarne „Car Lazar“ u Kruševcu do poligona „Ravnjak“. Polazak je u 10 časova.
 
Osoba za kontakt i akreditacije je major Bojan Milivojević, tel. 064/8874-122.