Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
12.01.2017.

Susret ministra odbrane i ambasadora SAD



Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajlom Skatom. Sagovornici su ocenili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane  na visokom nivou i konstatovali da njen razvoj, kako po kvalitetu, tako i po kvantitetu, u značajnoj meri doprinosi bilateralnim odnosima Srbije i SAD.
 Susret ministra odbrane i ambasadora SAD
Ministar Đorđević naglasio je važnost saradnje sa SAD u okviru Programa bezbednosne pomoći, kojim se pruža direktan doprinos procesu modernizacije i opremanja Vojske Srbije, kao i uticaj zajedničkih vežbovnih aktivnosti i obuke na funkcionalne i operativne sposobnosti sistema odbrane.
 
Ambasador Skat istakao je značaj učešća pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama, uz naglasak na doprinos Srbije globalnom miru i bezbednosti u tom kontekstu. Takođe, istakao je i perspektive unapređenja vojnomedicinske i vojnotehničke saradnje dve države.
 
Đorđević i Skat su zaključili da odlična saradnja u oblasti odbrane ima potencijal za dalji razvoj i unapređenje u narednom periodu uzimajući u obzir i predstojeće promene u administraciji SAD.