Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.11.2015.

Zloupotreba razgovora sa pukovnikom Milutinovićem



Tekst koji je objavljen na portalu britanskog Telegrafa, a preneli ga i neki naši mediji, izneo je netačne citate načelnika Odeljenja za veru Vojske Srbije pukovnika Saše Milutinovića. Uprkos zahtevu za autorizaciju intervjua, tekst nije dostavljen ni pukovniku Milutinoviću, ni generalnom sekretaru Biblijskog društva Srbije Veri Mitić, na čiju inicijativu je razgovor i vođen.

Napominjemo da je intervju sa pukovnikom Milutinovićem rađen za portal Britanskog biblijskog društva, koje je bilo u poseti srodnom srpskom društvu, a ne za britanski Telegraf.

Reagujući na netačno pisanje britanske novinarke, generalni sekretar Biblijskog društva Srbije Vera Mitić, koja je prisustvovala intervjuu, uputila je pismo Britanskom biblijskom društvu, ukazujući na tendenciozne greške i neistine u objavljenom tekstu, te je intervju uklonjen sa njihovog portala.

Udruženje građana Biblijsko društvo Srbije donator je 4.000 primeraka Svetog pisma Novog zaveta i isto toliko molitvenika pripadnicima Vojske Srbije, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve.