Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2014.

Ministar odbrane primio ambasadora Iraka



Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Iraka Falah Abdulhasan Abdulsada razgovarali su o unapređenju saradnje dve zemlje. Saglasni su da tradicionalno prijateljski odnosi predstavljaju odličnu osnovu za razvoj ukupne bilateralne saradnje. Gašić je zahvalio iračkom ambasadoru na principijelnoj podršci Iraka o odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Irak je strateški partner Srbije u oblasti vojnoekonomske saradnje, istakao je Gašić, i dodao da je cilj da se, u skladu sa definisanim pravnim okvirom, proširi i vojnoobrazovna i vojnomedicinska. Ministarstvo odbrane nastojaće da kroz oblast odbrane afirmiše i različite oblike privredne saradnje, naglasio je Gašić, podsetivši da su značajne infrastrukturne objekte u toj zemlji nekada gradile upravo naše firme.

Čestitajući Abdulsadu formiranje nove vlade, ministar Gašić istakao je značaj kontinuiteta poseta visokog nivoa i izrazio zadovoljstvo što je za ministra odbrane Iraka imenovan Halid al-Obeidi, koji se školovao u Srbiji.

videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Састанак | FLV