Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2013.

Generali Diković i Živak posetili majora Pantića na VMA



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i general-major Ranko Živak, komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane posetili su danas pilota majora Ivana Pantića na Vojnomedicinskoj akademiji i informisali se o njegovom zdravstvenom stanju.

Tom prilikom potpukovnik dr Srđan Starčević rekao je da je stanje majora Ivana Pantića stabilno i da on nije vitalno ugrožen.

- Pilot je pretrpeo povrede koje su uobičajene i očekivane u situacijama prinudnog napuštanja aviona, odnosno katapultiranja. U toku je proces detaljnog sagledavanja njegovog zdravstvenog stanja – rekao je dr Starčević. On je istakao da će se major Pantić izvesno, posle lečenja i rehabilitacije, vratiti dužnostima u svojoj letačkoj jedinici.

Generali Diković i Živak obišli su takođe i porodicu pilota Pantića.

Avion Vojske Srbije tipa J-22 „Orao“ kojim je upravljao major Ivan Pantić srušio se juče u okolini sela Mrčajevci, oko 12.30 časova, prilikom probnog leta-tehničke probe vazduhoplova. Pilot major Ivan Pantić iz 98. vazduhoplovne brigade iz Kraljeva, tom prilikom se katapultirao iz aviona.