Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.04.2013.

Nagrade za najbolje naučne radove



Svečanost povodom dodele nagrada za najbolji naučnoistraživački projekat, doktorsku disertaciju i magistarski rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i nagrade „Vojno delo“ održaće se sutra, 17. aprila sa početkom u 13 časova, u Domu Vojske (Braće Jugovića 19). Nagrade će u ime ministra odbrane uručiti pomoćnik ministra za politiku odbrane Miroslav Jovanović.

Za najbolji naučnoistraživački projekat u MO i VS u protekloj godini izabran je „Prognostički i prediktivni značaj genetskih i epigenetskih promena u solidnim tumorima“, kojim je rukovodio dr Zvonko Magić iz Vojnomedecinske akademije. Najbolja doktorska disertacija je „Istraživanje metoda korekcije trajektorija projektila u funkciji od povećanja njihovog dometa i preciznosti“ majora dr Bojana Pavkovića iz Vojnotehničkog instituta, dok je najbolji magistarski rad „Upravljanje sigurnosnim elementom u sistemima zasnovanim na NFC tehnologiji“ kapetana mr Borka Lepojevića iz Uprave za odnose sa javnošću.

Molimo vas da akreditacije za novinarske ekipe dostavite sutra, 17. aprila do 12 časova, na ~e-mail info@mod.gov.rs~ ili faks 3203-466.

Osoba za kontakt je Helena Milošević, 064/8329-207.