Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.12.2019.

Predavanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Školi nacionalne odbrane




Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić održao je danas predavanje „Izazovi i perspektive o Kosovu i Metohiji“ polaznicima Generalštabnog i Komandno-štabnog usavršavanja u amfiteatru Odseka sa simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.

Glavne teme predavanja bile su trenutna političko-bezbedonosna situacija na Kosovu i Metohiji, demografska struktura, rad Kancelarije za Kosovo i Metohiju i o pregovori sa Prištinom.

Đurić je istakao da je Srbiji u najvećem interesu da se svi problemi rešavaju mirno i kroz razgovore o najtežim pitanjima, uz očuvanje potreba i interesa srpskog naroda.

U završnom delu predavanja, Đurić je istakao da Srbija ima pet značajnih političkih prioriteta – očuvanje stabilnosti i mira s fokusom na jačanje odbrambenih kapaciteta i politiku vojne neutralnosti, održavanje suvereniteta i nezavisnosti zemlje, ekonomski rast, demografski opstanak srpskog naroda i sprečavanje odlaska mladih.

Predavanju su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, načelnik Sekretarijata Univerziteta odbrane pukovnik Marko Zelenović, polaznici Škole nacionalne odbrane, starešine i nastavnici.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.12.2019
mp4 (92,31 MB)
Predavanje