Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.08.2019.

Sastanak ministra Vulina i ambasadora Bocan-Harčenka




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Vulin izrazio je zahvalnost za podršku koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Tokom sastanka istaknuto je da ruska strana ceni principijelnu politiku koju Republika Srbija vodi samostalno i nezavisno, kao i opredeljenje naše zemlje da bude vojno neutralna.

Ministar Vulin upoznao je gosta i sa rezultatima posete Ruskoj Federaciji, susretom sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kao i sa daljim pravcima saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.

Na kraju današnjeg sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem vojnotehničke saradnje, koja se uz podršku predsednika i vrhovnih komandanata Ruske Federacije i Republike Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, operacionalizuje i uspešno odvija između dva ministarstva.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.08.2019
mp4 (176,93 MB)
Sastanak