Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.04.2017.

Predavanje ambasadora Čepurina na Vojnoj akademiji



Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin održao je danas na Vojnoj Akademiji predavanje „Rusko-srpski odnosi i pogledi Ruske Federacije na bezbednosne rizike i pretnje u svetu i regionu Balkana“ polaznicima Škole nacionalne odbrane.
 Predavanje ambasadora Čepurina na Vojnoj akademiji
U okviru predavanja, ambasador Čepurin se posebno osvrnuo na aktuelnu bezbednosnu situaciju i procese koji obeležavaju svet u deceniji za nama.
 
- Svet se, bez sumnje, iz godine u godinu značajno menja, što privlači interesovanje onih koji se bave politikom. Neki problemi se rešavaju, a drugi stvaraju i tako je bilo oduvek. Imajući u vidu sadašnji trenutak, mogu da izvedem zaključak da je završeno doba bipolarnog sveta koje je trajalo skoro tokom čitavog dvadesetog veka. Sada je jasno da ova situacija hladnog rata i bipolarnog suprotstavljanja više nije moguća, što je umnogome pokazao razvoj situacije u Ukrajini - naglasio je ambasador Čepurin.

Predavanje ambasadora Čepurina na Vojnoj akademiji 
U nastavku predavanja, Čepurin je govorio i o trendovima u ekonomskoj politici velikih sila, izazovima sa kojima se suočava Evropska unija danas, kao i o širem kontekstu sukoba u Siriji. 
 
photoFOTOGALERIJA