Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.02.2017.

Promocija doktora nauka povodom Dana Univerziteta odbrane




U Centru za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije danas je održana svečana promocija 45 doktora nauka Univerziteta odbrane koji su to zvanje stekli tokom protekle godine.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, predstavnici Univerziteta odbrane, načelnici Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, članovi komisija za ocenu i odbranu doktorata i članovi porodica.

Diplome doktorima nauka koji su danas promovisani uručio je rektor Univerziteta general-major prof. dr Mladen Vuruna.

Čestitajući na stečenim diplomama u ime svih nastavnika Univerziteta odbrane, prorektor za naučnoistraživačku delatnost Univerziteta odbrane prof. dr Mirjana Životić-Vanović istakla je da je diploma doktora nauka  jedan od važnih ciljeva koji su dostigli u svome životu.

- Doktorati odbranjeni u proteklih godinu dana, našoj Vojsci nude veći broj modela u različitim oblastima, koji, kako su autori i sami napisali, doprinose efikasnosti, efektivnosti i ekonomičnosti. Da li će ti modeli biti primenjeni, u ovom trenutku ne znamo – to će pokazati vreme. Ali znamo da bi nastavnici i istraživači u vojnim naučnoistraživačkim ustanovama oberučke prihvatili da primenom naučnog metoda istražuju i nalaze rešenja za probleme koji u sistemu odbrane sigurno postoje, a nama istraživačima sigurno nisu poznati – naglasila je prof. Životić-Vanović.

Okupljenim doktorima nauka Univerziteta odbrane, ona je takođe poželela mnogo uspeha ako se odluče za nastavno-naučnu karijeru, uz želju da pronađu balans između te veoma zahtevne profesije istraživača i nastavnika i privatnog života.

- Uspeh ne očekujte od svojih želja, već ga gradite i zaradite svojim radom. Radite uvek ono što je ispravno, a ne ono što je prihvatljivo – poručila je prorektor za naučnoistraživačku delatnost Univerziteta odbrane prof. dr Mirjana Životić-Vanović.

Univerzitet odbrane, osnovan 24.februara 2011. godine, samostalna je visokoškolska ustanova koja obavlja delatnost visokog obrazovanja kroz akademske studije prvog, drugog i trećeg stepena iz više naučnih oblasti u okviru obrazovno-naučnih polja društveno–humanističkih, tehničko–tehnoloških i medicinskih nauka.

Univerzitet u okviru delatnosti visokog obrazovanja obavlja i naučnoistraživački rad kroz osnovna, primenjena i razvojna istraživanja koja su u funkciji unapređenja i osavremenjivanja obrazovanja u sistemu odbrane.


 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.02.2017
mp4 (44,11 MB)
Promocija