Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.02.2024.

Припадницима Министарства одбране и Војске Србије вишеструко јефтиније услуге мобилне телефоније Телекома СрбијаПотпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић присуствовали су данас, у Великој ратној сали Старог Генералштаба, церемонији потписивања Протокола о сарадњи, којим се свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије коришћење услуга мобилне телефоније тог оператера омогућава по ценама и до четири пута нижим у односу на стандардну понуду.

Протокол су потписали заступник начелника Управе за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе пуковник Ђорђе Калањ и извршни директор за продају Телекома Србија Катарина Суботић.

Министар Вучевић захвалио је Телекому Србија на подршци припадницима Министарства одбране и Војске Србије и на томе што су показали да су друштвено одговорна компанија која препознаје допринос и значај рада припадника Министарства одбране и Војске Србије за добробит целе наше заједнице и државе.

- Хвала на потврди да се оно што награђени раде свакодневно, што је њихов позив и посао, препознаје, поштује и исказује захвалност и задовољство што имамо такве људе међу нама. Верујем да ће друге компаније следити пример Телекома Србије, која је лидер по много чему доброме у Републици Србији. Овакве ствари ми у Министарству одбране желимо да видимо – како да омогућимо боље кредите за решавање стамбених питања, како да се дефинишу или омогуће овакви пакети који решавају бољу комуникацију, боље телевизијске, интернет услуге, све оно што чини живот. Да и на тај начин помогнемо припадницима Министарства одбране и Војске Србије да боље живе, да њихове породице боље живе и да виде, да осете да су поштовани, уважени, да их цени цела држава и сви грађани наше Србије – поручио је министар одбране и још једном честитао награђенима на оствареним резултатима.

Генерални директор Телекома Србија Лучић истакао је да је Војска Србије један од првих и великих корисника услуга мобилне телефоније те компаније већ две деценије.

- Како смо сви свесни колико је војска битна за нашу земљу, како наша земља све више улаже у војску да буде још јача, не постоји природнија ствар од ове коју смо сад урадили, да омогућимо припадницима војске и њиховим породицама још бољу комуникацију. Развојем 5G мреже сигурно ћемо имати и више заједничких пројеката и потрудићемо се и овим пројектом да вам омогућимо што једноставнију и лакшу комуникацију – рекао је директор Телекома Србија.

Поводом потписивања Протокола, а у знак захвалности и признања за рад директор Телекома Србија уручио је на поклон мобилне телефоне најбољем командиру Војске Србије командиру базе у Копненој зони безбедности капетану прве класе Марјану Филиповићу, најбољем инструктору обуке заставнику Миодрагу Митровићу из Команде за обуку, најбољој медицинској сестри главној сестри Клинике за реуматологију Војномедицинске академије Дубравки Обрадовић, најбољем спортисти Војске Србије воднику Ђуру Борбељу из Војне академије, добитнику награде за најбољи научни рад - докторску дисертацију у Министарству одбране и Војсци Србије др Милици Рајовић из Војномедицинске академије, најбољем истраживачу Миленку Трифковићу из Војнотехничког института и најбољем кадету Универзитета одбране Николи Васићу из 145. класе Војне академије.

Један од награђених, водник Борбељ рекао је да је та награда још један од значајних подстрека за даље напредовање.

- То ће ми бити подстрек да убудуће свој посао обављам још професионалније и постижем још боље резултате. Такође, захвалио бих Министарству одбране, Војсци Србије и Телекому Србија који су нашим припадницима омогућили повољности приликом коришћења услуга где ће сваки наш припадник приликом коришћења тарифе имати уштеду у кућном буџету – рекао је водник Борбељ.

Данашњим Протоколом значајно је проширена листа погодности за професионалне припаднике Министарства одбране и Војске Србије које је до сада нудио Телеком Србија. Официри, подофицири, професионални војници, цивилна лица, кадети и ученици војних школа моћи ће да се определе за неки од четири специјална тарифна пакета „СРБ Оморика 5“, „СРБ Оморика 15“, „СРБ Оморика 30“ и „СРБ Оморика 50“ чија ће цена бити у распону од 460 до 960 динара уз уговорну обавезу од 12 до 24 месеца и електронски рачун.

Уз неограничене позиве и СМС поруке у националном саобраћају, тарифни пакети обухватају између 5 и 50 гигабајта интернет саобраћаја у Србији и од 2,5 до 4,5 гигабајта интернет саобраћаја у региону Западног Балкана, а у све пакете укључена је и Аполон апликација намењена гледању популарних филмова и ТВ серија путем мобилног телефона или смарт телевизора.

Телеком Србија је овом погодношћу свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије омогућио да услуге мобилне телефоније користе по ценама чак и до четири пута нижим у односу на стандардну понуду ван периода специјалних промоција.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије ће нове корисничке уговоре моћи да закључе на свим продајним местима Телекома Србија уз службену легитимацију или оверену потврду о запослењу. Нове погодности односе се и на кориснике који већ имају закључене уговоре са овим оператером будући да ће без надокнаде моћи да се пребаце на неки од специјалних пакета намењених припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Сваки припадник Министарства одбране и Војске Србије имаће могућност да попуст оствари на три корисничка броја, а куповина телефона биће омогућена под једнаким условима као и код еквивалентних или сличних пакета у комерцијалној понуди Телекома Србија.

Данашњој свечаности присуствовали су чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.