Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
31.05.2023.

Министар Вучевић: Војска Србије успешно извршава све задатке које држава пред њу поставља



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у наставку обиласка задејствованих снага, обишао је део јединица Војске Србије које су у највишем степену борбене готовости.

Том приликом, министар Вучевић се уверио да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије на високом нивоу.

- Поступајући по наређењу председника Републике, као врховног команданта, са генералима Војске Србије и командантима, али и командантима Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова, обишао сам данас запоседнуте положаје. Уверио сам се да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова на високом нивоу, пуни су позитивног патриотског набоја, са очекивањима да чувамо мир и стабилност, али не смањујући нашу способност и одлучност да заштитимо суверенитет Републике Србије и све њене грађане – рекао је министар Вучевић.

Министар Вучевић истакао је да је за грађане Србије најважније да су припадници Војске Србије спремни да одговоре на све додељене задатке.

- Војска Србије и припадници Министарства унутрашњих послова успешно реализују све задатке које држава поставља пред њих, а ми из света политике морамо да учинимо све да се нађе мирно политичко решење. Ако до тога не дође, држава Србија ће заштитити на сваки потребан начин све своје грађане – закључио је министар одбране.

Током обиласка, команданти јединица известили су  министра одбране да су припадници Војске Србије спремни да изврше све задатке које пред њих постави државно руководство.