Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
20.01.2022.

Редовна обука тенковских посада у Првој бригади копнене војске



У тенковском батаљону Прве бригаде копнене војске у току је редовна колективна обука професионалног састава и војника на служењу војног рока рода оклопних јединица на тенковима М-84.
Након теоретских садржаја у учионицама и кабинетима, посаде тенкова увежбавају практичне радње на тренажерима за попуну тенковског топа, симулаторима за обуку у нишањењу и гађању, као и руковање системом за управљање ватром и колективним наоружањем на тенковима. 
 
У наставку следи реализација тактичких вежби и програмских бојевих гађања, када ће у пракси бити проверена ватрена оспособљеност и обученост посада за реализацију наменских задатака – уништавање непријатељских оклопних возила, живе силе и других борбених средстава.
Тенкови М-84 су основно борбено средство тенковских батаљона у саставу бригада копнене војске. Намењени су за брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства, пре свега у извођењу офанзивне компоненте борбених операција, али и у противоклопној борби, што им обезбеђује водећу улогу и значај у првој и другој мисији Војске Србије.