Министарство одбране Републике Србије
 
25.06.2016.

Ове године Универзитет одбране прима 270 цивилних студената




На акредитованим студијским програмима Универзитета одбране - Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије у школској 2016/2017. години отворено је укупно 270 места за цивилне, односно, самофинансирајуће студенте.

На Војној академији у понуди су основне, мастер и докторске студије, а на Медицинском факултету ВМА специјалистичке и докторске студије.

Школарине се крећу од 57.000 до 180.000 динара по години школовања.

Шансу да упише основне студије Војне академије на студијским програмима Војномашинско инжењерство, Војноелектронско инжењерство, Логистика одбране и Јавне финансије имаће 100 цивилних студената. Школарина за сваку годину студија износи 57.000 динара и може се платити у пет једнаких рата на годину дана. Коришћење наставне литературе је бесплатно, a полагање испита, издавање диплома и сличних потврда се не плаћа.

Школарина за мастер студије на Војној академији износи 120.000 динара, а прима се 81 цивилни студент на пет студијских програма: Менаџмент у одбрани, Атомско-биолошко-хемијска одбрана, Јавне финансије, Војногеодетско инжењерство и Форензичко инжењерство.
На докторским академским студијама отворено је 16 места на програмима Јавне финансије, Менаџмент у одбрани, Атомско-биолошко-хемијска одбрана и Војномашинско инжењерство уз школарину од 460.000 динара за трогодишње студије.

Медицински факултет ВМА на седам програма академских специјалистичких студија отвара 59 места за самофинансирајуће студенте, уз школарину од 102.000 динара. На докторским академским студијама на програму Биомедицина у понуди је 14 места. Укупна цена трогодишњих докторских студија износи 575.000 динара.

Тренутно се на високошколским јединицама Универзитета одбране школује око 200 цивилних студената. На Војној академији школовање цивилних студената започело је школске 2011/2012. године и студије су завршила четири студента на основним и пет студената на мастер академским студијама. На Медицинском факултету ВМА школовање цивилних студената започело је 2012/2013. Године. Студије је завршило 10 студената на специјалистичким академским студијама.

Све информације о упису, програмима и школаринама могу се пронаћи на сајтовима Војне академије –~ www.va.mod.gov.rs~ и Медицинског факултета ВМА ~- www.mfvma.mod.gov.rs .~