Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2016.

Припадници система одбране традиционално на Београдском маратону



Припадници система одбране традиционално на Београдском маратонуПрипадници Министарства одбране и Војске Србије учествовали су и на овогодишњем 29. Београдском маратону. Међу више од 5000 такмичара из 58 земаља било је 176 припадника система одбране.

У полумаратонској трци, стази дугој 21 километар, учествовали су и министар одбране Зоран Ђорђевић, генерал-мајор Горан Радовановић и пуковници Миливоје Пајовић и Драган Котарлић.

Министар одбране је изјавио да је учествовање на Маратону управо потврда „да све што хоћемо – можемо“.

Припадници система одбране традиционално на Београдском маратону- Када ми у Србији стварно нешто желимо ми то и можемо. Данашња слика из Београда треба да обиђе свет и пошаље лепу поруку о нама, рекао је министар Ђорђевић.

У маратону је наступило 11 припадника система одбране. Највећи успех остварен је у полумаратонској трци где су у женској конкуренцији друго и треће место заузеле поручник Невена Јовановић и професионални војник Наташа Ћулафић, а у маратонској трци од 42 километра најуспешнији је био потпуковник Ненад Милосављевић, који је кроз циљ прошао као петопласирани. Професионални војник Мариана Чегар Лукић одустала је од маратонске трке 10 километара пред циљ, а у том тренутку је била трећепласирана.

Kениjски атлетичар Aбел Kибет Роп триjумфовао jе на 29. Београдском маратону, док jе у женскоj конкуренциjи наjбоља била Стела Барсосио, такође из Kениjе.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА