Министарство одбране Републике Србије
 
14.04.2016.

Министар Ђорђевић уручио кључеве од станова из Фонда СОВО



Министар Ђорђевић уручио кључеве од станова из Фонда СОВОМинистар одбране Зоран Ђорђевић уручио је данас у београдском насељу Миријево кључеве од десет станова пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Реч је о стамбеним интересентима Фонда за социјално осигурање војних осугураника који су распадом СФРЈ остали без станова на територији некадашњих република.

Mинистар Ђорђевић истакао je да је ово прва додела станова припадницима система одбране у овој години, додајући да ће Министарство одбране и Војска Србије учинити све у складу са могућностима да се у што краћем року реше стамбена питања активних и пензионисаних припадника тог система.

Министар Ђорђевић уручио кључеве од станова из Фонда СОВОЈедан од нових станара у миријевској улици Киселе воде је и Стеван Стефановић, потпуковник у пензији, који је након напуштања Загреба крајем 1991. године, више од две деценије чекао на решавање стамбеног питања. Он је изразио задовољство станом чије је кључеве данас, са супругом, преузео.

Осим доделе станова у закуп на неодређено време, Фонд за СОВО је до сада доделио укупно 1646 кредита у динарској противредности од 20.000 евра, од којих је у овој години реализовано 25, а до краја године планирано је још 75 кредита. Очекује се да из Фонда за СОВО током 2016. године буде стамбено збринуто 120 корисника војних пензија, од којих 100 путем кредита и 20 доделом стана у закуп на неодређено време.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА