Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2016.

Државни секретар Нерић у крагујевачком „Застава оружју“



Државни секретар Нерић посетио „Застава оружје“ у КрагујевцуДржавни секретар Ненад Нерић, с начелником Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор Бојаном Зрнићем, посетио је данас привредно друштво „Застава оружје а.д.“ у Крагујевцу и разговарао с пословодством те компаније одбрамбене индустрије Србије.

Након састанка с директором Милојком Брзаковићем, представницима Надзорног одбора предузећа и два репрезентативна синдиката „Застава оружја“, Нерић је обишао погоне за производњу цеви, брунирање и пескарење, галванизацију, термичку обраду, производњу наоружања и војне опреме, као и за ловачко и спортско оружје.

Државни секретар је рекао да је, осим упознавања са текућим пословањем фабрике, посета искоришћена и за сагледавање проблема с којима се Застава оружје суочава.

Државни секретар Нерић посетио „Застава оружје“ у Крагујевцу– У Крагујевцу смо, као нигде, сведоци сусрета давне прошлости и будућности којој тежимо. Спој та два реалитета и однос људи према послу, основни су утисци које носим одавде – рекао је Нерић и додао да су га фасцинирали људи са здравим односом према послу и фирми од које живе.

Генерални директор „Застава оружја а.д.“ Милојко Брзаковић нагласио је да је Застава наменска током 2015. године имала изузетну помоћ и разумевање од Министарства одбране.

– Имамо уговорене послове за комплетну 2016. и готово до септембра наредне године и тежишни задатак данас нам је профилисање будућности фабрике, што подразумева оптимизацију производње и производног и развојног програма.
Брзаковић је нагласио да је један од приоритета конверзија старих дугова, како би фабрика имала бољи биланс успеха, а да су неопходне и инвестиције.

Државни секретар Нерић посетио „Застава оружје“ у Крагујевцу– Уз помоћ Министарства одбране, у опрему улажемо два милиона евра из повољног кредита Српске банке, што је, уз добру организацију и координацију послова, као и мере штедње, гаранција за извршење многобројних уговорних обавеза, али и за одржање квалитета.

Крагујевачка „Застава оружје а.д.“, чијих је 95 посто производног програма намењено извозу, у години за нама из сопствених средстава остварила је инвестиције у вредности од готово 1,4 милиона евра. Иако у јавности већ дуго перципирана као највећи порески дужник, фабрика кроз конверзије решава дугове из ранијих година, стабилна је, а све порезе и доприносе од 1. јануара 2015. године измирује редовно.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА