Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2016.

Генерал Диковић обишао снаге ангажоване на заштити границе са Републиком Бугарском



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и команданта Треће бригаде бригадног генерала Милета Јелића, обишао је данас припаднике војне полиције који су ангажовани на заштити границе са Републиком Бугарском.

Након обиласка пиротске касарне „Трећи пешадијски пук“, где су смештени припадници 3.батаљона Војне полиције, граничног прелаза Градина и центра Управе граничне полиције у Димитровграду, генерал Диковић је истакао да су у претходних неколико дана припадници Војске Србије ангажовани на подршци снагама МУП-а на обезбеђењу државне границе.

— Данас смо овде са командантом граничне полиције генералом Божовићем и командантом Копнене војске генералом Симовићем да се уверимо како се задаци реализују на терену и оним што смо видели можемо бити у потпуности задовољни. Координација је извршена и задаци се обављају по плану — нагласио је начелник Генералштаба.
Генерал Диковић је додао да су у Пироту, такође, ангажовани припадници Војске Србије као помоћ Сектору за ванредне ситуације МУП-а на санирању последица елементарних непогoда.

Оцењујући ангажовање припадника Војске Србије на помоћи припадницима МУП-а, генерал Миленко Божовић је истакао да у претходних неколико дана патроле граничне полиције и војне полиције раде на заштити државне границе и први извештаји са терена сведоче да је сарадња изузетно добра и на високом професионалном нивоу.

Према речима командира вода Војне полиције капетана Владимира Цветковића, из састава 3. батаљона Војне полиције на граничном прелазу „Градина“ припадници његовог вода ангажовани су на задацима пружања помоћи снагама МУП-а на заштити дела државне границе.

— До сада није било никаквих проблема, патроле се реализују по плану, моторизоване су и обављају се са припадницима граничне полиције — оцењује капетан Цветковић.

Припадници војне полиције добили су сва потребна овлашћења да овај задатак изврше заједно са органима МУП-а.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА