Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2016.

Потписан споразум са кинеском компанијом




Потписан споразум са кинеском компанијомУ Великој ратној сали Старог генералштаба данас је потписан Меморандум о разумевању и партнерској сарадњи између Министарства одбране Републике Србије и кинеске компаније ~ Huawei Technologies Co. Ltd ~.
 
Меморандум су, у присуству министра одбране Зорана Ђорђевића и  амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, потписали директорка Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима пуковник др Катарина Штрбац и потпредседник компаније ~Huawei~ за Централно-источну Европу и Нордијску регију Гуан Џун.
 
Меморандумом је регулисана техничко-технолошка сарадња и развој информационо-комуникационих технологија, на основу чега ће две стране успоставити виши ниво сарадње у тој области.
 
Данашње потписивање Меморандума представља резултат одличне сарадње у области одбране са Народном Републиком Кином која у потпуности прати висок ниво општих и политичких односа две земље.
 
Такође, овај догађај је само један у низу корака које две стране предузимају како би у заједничком интересу и на обострано задовољство биле интензивиране војно-економска и научно-техничка сарадња, уз развој сарадње у осталим областима од значаја.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА