Министарство одбране Републике Србије
 
03.02.2016.

Нови шеф НАТО канцеларије преузео дужностНови шеф НАТО канцеларије преузео дужностИталијански бригадни генерал Ћезаре Маринели преузео је дужност шефа НАТО војне канцеларије за везу од бригадног генерала Лућа Бате на церемонији примопредаје дужности која је данас одржана у Дому Војске.

Догађају су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, начелник штаба Команде здружених савезничких снага НАТО-а у Напуљу генерал-потпуковник Леонардо ди Марко, представници Министарства одбране, Војске Србије, владе и дипломатског кора.

“НАТО и Србија имају бројне практичне програме сарадње и Алијанса остаје посвећена продубљивању наших односа у областима од заједничког интереса”, рекао је бригадни генерал Маринели. “Посебно се радујем прилици да наставимо подршку Министарству одбране и Војсци Србије у даљем спровођењу реформе система одбране”, додао је Нови шеф НАТО канцеларије преузео дужностнови шеф НАТО канцеларије.

Бригадни генерал Бата завршио је двогодишњи мандат на челу канцеларије коју је водио и 2008. године. “Поздрављам преданост српских власти развоју нашег партнерства и желим успех бригадном генералу Маринелију и његовим сарадницима у даљем раду”, поручио је бригадни генерал Бата на церемонији.

Бригадни генерал Маринели је седми шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду од њеног оснивања у децембру 2006. године. Канцеларија олакшава сарадњу Србије с НАТО-ом у оквиру програма Партнерство за мир, помаже реформу система одбране и пружа подршку активностима у области јавне дипломатије.

photoФОТОГАЛЕРИЈА